1

Evenementen

5 redenen om levensmiddelen te koelen met Ethyleenglycol

Ja, u leest het goed. Wij raden ethyleenglycol aan als koudedrager voor brouwerijen, bakkerijen, zuivelfabrieken, supermarkten en andere plekken waar een koelinstallatie staat om levensmiddelen te koelen.  En wel hierom:

1. Onze ethyleenglycol is Non-Toxic

We voegen er namelijk iets toe, het door ons ontwikkelde additief DeTox. Dit is getest en door een EPA gecertificeerd laboratorium als Non-toxic geclassificeerd. De toxiciteit is zelfs zo laag dat het onmogelijk is om een LD50-waarde te bepalen.

Wilt u bewijs zien, vraag dan naar onze rapporten waarin het zwart op wit staat. We hebben zelfs een exclusief onafhankelijk onderzoek van een van onze klanten die zelfstandig tests heeft uitgevoerd. Bel ons dus gerust op als u meer wilt weten.

2. Ethyleenglycol koelt beter

De warmteoverdrachteigenschappen zijn beter dan die van propyleenglycol.  En het heeft het een lagere dynamische viscositeit, waardoor het makkelijker rond te pompen is.

3. Ethyleenglycol kost minder

Het is goedkoper per liter en er is minder ethyleenglycol nodig, t.o.v. propyleenglycol, om hetzelfde niveau aan vorstbescherming te behalen.

4. U bespaart meer

Doordat ethyleenglycol eenvoudiger rond te pompen is, verbruikt u minder energie en daalt uw energierekening.

5. Ethyleenglycol is milieuvriendelijk

Niet alleen verbruikt u minder energie, onze DeTox-mengsels zijn ook nog eens biologisch afbreekbaar, waardoor het niet in het milieu achterblijft of bioaccumuleert.

Wilt u meer weten?

Bekijk dan Coolflow DTXSolaris DTX, ThermaFlow DTX, Thermox DTX en BioTherm DTX of neem nu contact op met onze expert via 0168 722 026.

Vorige pagina...