1

Evenementen

Brusselse overheid voor Ethyleenglycol met Detox bij grondboringen warmtepompen

Grondboormachines mogen in het Hoofdstedelijk Gewest van Brussel voortaan gekoeld worden met ethyleenglycol dat het gepatenteerde Additief Detox bevat. Daar is Leefmilieu Brussel, de overheidsdienst voor milieu en energie mee akkoord.

Dat betekent dat grondboringen voor warmtepompen voortaan efficiënter en goedkoper verricht kunnen worden. Dit is het gevolg van betere warmteoverdrachteigenschappen en een lagere dynamische viscositeit die Thermox DTX bevat ten opzichte van propyleenglycol. Dat leidt tot een lager energieverbruik voor het rondpompen, bovendien is er minder volume van het product Thermox DTX nodig om hetzelfde niveau aan vorstbescherming te behalen.

De overheidsdienst Leefmilieu Brussel ziet dan ook geen bezwaren in het gebruik van Thermox DTX voor grondboringen voor warmtepompen, omdat dit product non-toxisch is voor zowel de gezondheid van mensen als het milieu en het in de bodem snel afbreekt.

Kostenbesparing
De goedkeuring is goed nieuws voor installateurs van warmtepompinstallaties die hiermee extra kosten kunnen besparen. Zeker nu de markt voor warmtepompinstallaties aantrekt. Warmtepompen raken steeds meer in zwang, want het vormt de meest efficiënte vorm van hernieuwbare energie.

Volgens ATTB (Belgische sectorassociatie voor thermische technieken) en WPAC (beroepsfederatie van warmtepompleveranciers) zijn in het eerste kwartaal van 2016 30 procent meer warmtepompinstallaties verkocht dan in het kwartaal daarvoor. Ook de verkoop van warmtepompboilers steeg volgens deze organisaties met 30 procent.

Vorige pagina...