1

Evenementen

Energie en Milieulijst 2016: meer fiscaal voordeel

Investeren in energiebesparende en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen loont in 2016 meer dan ooit, zo blijkt uit de publicatie van de Energie en Milieulijst 2016 door het ministerie van Economische Zaken.

Zo gaat het budget voor de Energie Investeringsaftrek (EiA) omhoog van van € 106 miljoen naar € 161 miljoen en wordt de belastingaftrek verhoogd van 41,5% naar 58%. Verder leveren energiezuinige investeringen natuurlijk een lagere energierekening op.

Met de MIA kunnen bedrijven profiteren van een investeringsaftrek tot 36% van het investeringsbedrag, bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek.

En de Vamil biedt de mogelijkheid om 75% van de investeringskosten op een door uzelf te bepalen tijdstip af te schrijven.

Aanvragen belastingaftrek

De Eia kan momenteel al aangevraagd worden, meldingen voor de MIA en Vamil regelingen kunnen pas per 1 februari 2016 worden gedaan.

Bedrijven kunnen tevens een voorstel indienen om hun product op de milieulijst te krijgen. Deze zal, indien gehonoreerd, dan vanaf 2017 gepubliceerd worden. Hiervoor heeft het ministerie een stappenplan ontwikkeld.

Stevig argument

Stapt uw bedrijf over op een systeem dat hernieuwbare energie als bron gebruikt en maakt u hiervoor gebruik van een van bovenstaande fiscale regelingen Dan is het gebruik van Hydratech revolutionaire DTX koudedragers voor uw systeem een stevig argument dat uw aanvraag bij de overheid ondersteunt.  Het is bewezen dat Hydratech DTX-producten het energieverbruik van dergelijke systemen verlagen met 11 tot 13 procent.

Downloads & Links

> Zoeken in de Energielijst en Milieulijst 2016

> Brochure Energieinvesteringsaftrek (EiA) – Energielijst 2016
> RVO.nl - Energieinvesteringsafrek (EiA)

> Brochure MIA \ Vamil – Milieulijst 2016
> RVO.nl - MIA en Vamil

DTX-producten

> Coolflow DTX
> Solaris DTX
> Solaris DTX20
> ThermaFlow DTX
> Thermox DTX
> BioTherm DTX

Vorige pagina...