1

Evenementen

Europese Commissie publiceert strategie verwarming en koeling

Verwarming en koeling verbruiken de helft van de energie van de Europese Unie en veel ervan wordt verspild. Daarom moet dit efficiënter en duurzamer, beschrijft de Europese commissie in haar strategie aan het Europees parlement en de Europese Raad.

De strategie moet leiden tot minder afhankelijkheid van energie en de kosten voor huishoudens en bedrijven en de uitstoot van broeikasgassen verminderen. Het plan van de Europese Commissie is de consument in het middelpunt van deze strategie te plaatsen.

De consument moet met behulp van moderne technologieën en innovatieve oplossingen verschuiven naar een slim, efficiënt en duurzaam systeem voor verwarming en koeling. Dat levert besparingen op, verbetert de luchtkwaliteit en verhoogt ieders welzijn en biedt voordelen voor de samenleving als geheel. Deze strategie bouwt voort op een solide basis in de EU-wetgeving en identificeert gebieden waar updaten of hervorming is nodig om de toekomst-proof te worden en te leveren aan de doelstellingen Energy Unie.

De Europese Commissie zal verschillende mogelijkheden analyseren die helpen gebouwen en de industrie te verschuiven verschuiving naar efficiënte, koolstofvrije energiesystemen gebaseerd op hernieuwbare energiebronnen en het gebruik van restwarmte. Deze analyses omvatten onder meer district verwarming en koeling en elektrificatie van verwarming door middel van warmtepompen.

Het rapport is inmiddels naar het Europees Parlement en de Europese Raad verstuurd om deze strategie te onderschrijven. Wilt u meer weten, lees dan hier het rapport van de Europese Commissie en de reactie van de European Heat Pump Agency (EHPA).

Vorige pagina...