1

World Solar Challenge 2015

int(2)

Evenementen

Groenste race van de wereld gestart

De groenste race van de wereld is van start gegaan in Australië. Nuna8 uit Delft, Red One uit Twente, Stella Lux uit Eindhoven en Punch One uit Leuven zijn de vier zonneracewagens die voor Nederland en België uitkomen in deze vriendelijke competitie, de wereldberoemde World Solar Challenge 2015.

Het Nuon Solar team streeft met Nuna8 ernaar om haar wereldtitel te verdedigen. Het zeer gedreven team laat op de website weten dat de reglementen van dit jaar het mogelijk maken om een extra iteratie op hun vier wielen-asymmetrisch ontwerp te maken. Tijdens de challenges van voorgaande jaren hebben ze veel geleerd over de voor- en nadelen van hun ontwerp, waardoor ze dit jaar een betere auto willen bouwen. Bij hen ligt de nadruk op efficientie, veiligheid en betrouwbaarheid.

De wagen Red One is een zeer geavanceerde zonnewagen met een asymmetrisch ontwerp. De auto beschikt over state-of-the-art systemen met top efficiëntie, volgens Solar Team Twente. Deze wagen is een evolutie van de zonnewagen waarmee het team deelnam in 2013. Het Twentse team heeft de nadruk gelegt op gewicht, want ze hebben het de body en de inwendige ribstructuur van het voertuig marginaal ontworpen om gewichtsvermindering te bereiken. Met een gewicht van 149 kg verwacht het team dat Red One de lichtste zonnewagens is van deze World Solar Challenge.

Solar Team Eindhoven gelooft dat onze generatie moet zorgen voor de volgende generatie. Daarom werkt dit team aan de ontwikkeling van de "positieve energie gezinsauto". Het team gelooft in een wereld waar de auto’s energie produceren, in plaats van louter consumeren. Een wereld waar een auto zijn eigen brandstof genereert in plaats van gebruik te maken van schaarse fossiele brandstoffen en giftige gassen te spuwen. Het team streeft er daarom naar niet alleen naar op het asfalt verder te komen dan ooit, maar ook op de duurzame weg de juiste kilometers te maken.

De teamleden van het Punch Powertrain Solar Team hebben een gemeenschappelijk doel in gedachte:  werken zij aan de zesde Belgische zonnewagen. De verwachtingen zijn hoog en het team zal het niet makkelijk maken voor de concurrentie en mikken op een goed resultaat.
 

Hydratech Benelux wenst alle vier teams heel veel succes in het behalen van deze World Solar Challenge. Wilt u weten waar de zonnewagens op dit moment rijden en hoe zij in de race liggen? Kijk dan hier.

De World Solar Challenge is begonnen in Darwin in het noorden van Australië op 18 oktober en gaat dwars door het continent heen naar het zuiden in Adelaide. De finish en uitreiking van de prijzen zijn op 25 oktober.

Vorige pagina...