1

Een non-toxic koudedrager op basis van Ethyleenglycol. Hydratech Benelux presenteert tijdens de VSK het speciale additief DeTox®.

Evenementen

HydraTech Benelux presenteert additief DeTox tijdens VSK

Een non-toxic koudedrager op basis van Ethyleenglycol. Het is mogelijk! Het bestaat! Het biedt kansen! U hoort er alles over tijdens de grootste vakbeurs voor de installatiebranche: de VSK. Dan presenteert Hydratech Benelux het speciale additief DeTox®.

Het additief DeTox® voorkomt dat ethyleenglycol wordt gemetaboliseerd in giftige bijproducten, dat nierfalen, blindheid en de dood kunnen veroorzaken. Tests bevestigen het, de toxiciteit is zo laag dat het onmogelijk is om een LD50-waarde te bepalen!  

Ethyleenglycol  heeft van alle koudemiddelen de beste eigenschappen voor warmteoverdracht, maar kon tot op heden beperkt gebruikt worden als koudedrager door zijn giftige eigenschappen. Dankzij het additief DeTox® kan ethyleenglycol nu voor veel meer toepassingen ingezet worden.

Denk hierbij aan brouwerijen, zuivelfabrieken, bakkerijen, supermarkten. Kortom alle bedrijven die eten en drinken produceren of presenteren. Eerder was voor hen alleen propyleenglycol de enige beschikbare non-toxic glycol, maar dat is dankzij de DTX-range nu niet langer meer het geval.

Grootste prestatiecoëfficiënt
Het voordeel van ethyleenglcycol met het speciale additief DeTox® is dat het de grootste prestatiecoëfficiënt levert. Hierdoor is er minder vloeistof nodig om uw systeem te beschermen, wat voor een lagere viscositeit zorgt en daardoor minder energie verbruikt om de vloeistof rond te pompen.

Kortom: kostenbesparend door een lager vloeistofverbruik, milieuvriendelijker door een lager energieverbruik en een optimale warmteoverdracht door een hogere thermische geleidbaarheid.

Door de non-toxic eigenschappen is de combinatie van Ethyleenglycol met het speciale additief DeTox® voor bijna alle toepassingen te gebruiken.

VSK 2016
Met de DTX-range zorgt Hydratech voor een positieve flow. Wilt u meer weten over deze producten, Coolflow DTXSolaris DTX, ThermaFlow DTX, Thermox DTX en BioTherm DTX?

Bezoek ons dan tijdens de VSK 2016 van 2 t/m 5 februari 2016 of neem nu contact op met onze experts via 0168 722 026.

U vindt ons bij VSK-stand 11.A065. U kunt zich gratis aanmelden voor de VSK via deze link.

Vorige pagina...