Voor een offerte of ondersteuning

Tel: 0168 - 722 026
E-mail: info@hydratechbenelux.nl

Pekel

Technische informatie

Strikt genomen zouden alle antivriesoplossingen van de categorie Pekel gebaseerd moeten zijn op een zoutoplossing. Bijvoorbeeld. Calcium, Natriumchloride en Kaliumacetaat. Chemisch gesproken zijn oplossingen op basis van Alcohol, Glycolen en Glycerine niet pekel. Er is echter nog steeds een neiging vanuit de industrie om pekel als verzamelnaam te gebruiken voor alle antivriesoplossingen op waterbasis. Om fouten te voorkomen raden wij zorgvuldige verduidelijking van de vereiste soort vloeistof voorafgaand aan selectie of aankoop.

 

Chloriden

Chloride pekels zoals gebruikt in koelsystemen omvatten Calciumchloride, Natriumchloride, Magnesiumchloride en Lithiumchloride. De bevriezingscurves zijn steil en zorg moet in acht worden genomen bij de beoordeling van de concentratie die nodig is in verband met het eutectische punt. Terwijl de eigenschappen van de warmteoverdracht en viscositeit goed zijn in vergelijking met alcohol, glycolen en glycerine, de bijtende werking is beduidend slechter. Chloride oplossingen vereisen een constante pH buffering en een hoog niveau van remmers om corrosie tegen te gaan

 

Kaliumacetaat & kaliumformiaat

Ook wel aangeduid als kaliumzouten. Het biedt een uitstekende thermische overdracht enheeft goede pomp eigenschappen. Het is in feite veel beter dan een van de alcoholen, glycolen of plantaardige antivries oplossingen. Echter, ze hebben een keerzijde, ze zijn ze veel meer corrosief, vooral bij zink en aluminium. Om te profiteren van de positieve eigenschappen is het sterk aan te raden om systemen te gebruiken van 100% roestvrij staal en bij voorkeur 316SS graad of hoger.