Voor een offerte of ondersteuning

Tel: 0168 - 722 026
E-mail: info@hydratechbenelux.nl

Glycol

Technische informatie

Glycolen zijn kunstmatige synthetische vloeibare chemicaliën die worden gemaakt uit aardolie en aardgas. Het wordt gebruikt bij de productie van vele bekende huishoudelijke artikelen zoals polyesterweefsel, plastic flessen en motorkoelmiddelen. Glycolen worden ook gebruikt als warmtegeleidende vloeistoffen met vorstbeveiliging voor uiteenlopende toepassingen.

De wereld verbruikt jaarlijks ongeveer 20 miljard liter van de verschillende glycolen, een vijfde deel daarvan wordt gebruikt in Noord-Amerika. De vraag naar glycolen blijft stijgen, samen met de toenemende productie van op plastic gebaseerde producten en auto's - vooral in China.

Zoals met alle massaal geproduceerde chemicaliën, commerciële levensvatbaarheid steeds onderwerp van enorme schaalvoordelen. Om deze reden worden alle kleine of oude fabrieken gesloten. De laatste glycol productiefaciliteit in het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld, was in Wilton, Teesside en deze stopte de productie in januari 2010. Alle glycol dat gebruikt wordt in het Verenigd Koninkrijk, wordt geïmporteerd van continentaal Europa, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten.

De belangrijkste glycolen als basis voor warmtegeleidende vloeistoffen zijn:Propyleenglycol is verkrijgbaar in twee verschillende vormen; 1,2 Propanediol dat afgeleid is van ruwe aardolie en 1,3- propaandiol dat afgeleid is van plantaardige grondstoffen.

Hydratech heeft samen met  Evans Cooling Systems, Inc. uit Connecticut, USA verschillende glycol mengsels geformuleerd en gepatenteerd die hoge thermische efficiëntie combineren met niet toxische eigenschappen. Kijk hiervoor bij ons DTX assortiment dat geschikt is voor gebruik in alle sectoren.