Voor een offerte of ondersteuning

Tel: 0168 - 722 026
E-mail: info@hydratechbenelux.nl

Remmers

Technische informatie

Remmers voor de preventie van corrosie, schilfers en biologische vervuiling

Alle warmtegeleidende vloeistoffen van Hydratech zijn geformuleerd met synergetische remmers die de natuurlijke neiging van het water neutraliseren om te roesten, te schilferen en leidingen vervuilen.
Als corrosieremmers ontbreken in op water gebaseerde antivriesformuleringen, dan is oxidatie corrosie vrijwel direct het gevolg dankzij opgelost zuurstof dat wordt vastgehouden in water. Nadat oxidatie corrosie optreedt volgt al snel galvanische activiteit dat putcorrosie veroorzaakt. Zowel oxidatie en galvanische corrosie worden versneld, de antivries verzuurd en bio-films vervormen. Met andere woorden, er ontstaat een cyclus van corrosie als corrosieremmers worden weggelaten of afgebroken.

Meer informatie.....

Kalkaanslag is een ernstige zorg voor open systemen die constant vers water nodig hebben. Het probleem is veel minder een probleem voor gesloten systemen die ooit zijn gevuld of verwaarloosbare aanvullingen nodig hebben. Uit voorzorg bevatten alle Hydratech formuleringen polyacrylaten die voorkomen dat vaste deeltjes grip krijgen op leidingen of andere onderdelen van het systeem.

Biologische vervuiling is een veel voorkomend probleem bij op water gebaseerde koeling- en verwarmingssystemen. Bacteriën en algen planten zich snel voort, vooral in systemen die niet goed zijn gespoeld en gereinigd voorafgaand aan ingebruikname. Als een biologische film wordt toegestaan om zich te vestigen binnen warmteoverdrachtssystemen dan kan het effect van die warmte-overdracht ernstig worden benadeeld. Alle Hydratech warmtegeleidende vloeistoffen worden daarom geformuleerd met één of meer niet-oxiderende biociden die vele maanden actief blijven. En soms zelfs jaren na de eerste vulling.